Mes Facebooke LinkedIn Mes G+ Youtube kanalas
EN LT RU

Maisto netoleravimo testas

Maisto netoleravimas sukelia vis daugiau ir daugiau sveikatos problemų. Maisto netoleravimas dažnai lieka nepastebėtas, nes simptomai atsiranda tik po kelių valandų ar net dienų po to, kai suvartojamas “probleminis produktas”. Tokį netoleravimą ypač sunku pastebėti.

Galimi simptomai:

VIRŠKINIMO SUTRIKIMAI

  • Pilvo pūtimas
  • Vidurių užkietėjimas
  • Krono liga
  • Viduriavimas
  • Dirgliosios žarnos sindromas
  • Pykinimas

LĖTINIS SKAUSMAS

  • Galvos skausmas
  • Migrena
  • Fibromialgija

VIRŠSVORIS

  • Varginančios svorio problemos
  • Nutukimas

ODOS PROBLEMOS

  • Atopinis dermatitas
  • Egzema
  • Žvynelinė (psoriazė)

Laimei, patikima diagnostika ir mitybos rekomendacijos gali padėti – tai ImuPro maisto netoleravimo tyrimas. Atlikę tyrimą Jūs sužinosite, ar gali maisto netoleravimas būti Jūsų lėtinių ligų priežastimi.

Kas yra IgG maisto netoleravimas?

Maisto netoleravimas atsiranda tada, kai imuninė sistema pradeda reaguoti į įprastą maistą. Tuomet  gaminami specifiniai antikūnai – kitaip dar vadinami IgG. Šie antikūnai gali sukelti uždegimines reakcijas, kurios lemia įvairius lėtinius negalavimus. Simptomai jaučiami ne iš karto.

Išsamiu laboratoriniu maisto netoleravimo tyrimu „ImuPro“  metu nustatomas specifinių IgG antikūnų kiekis konkrečiam maisto produktams  tiksliai ir patikimai. Pagal tyrimo rezultatus ir antikūnų kiekį, maisto produktų reakcijų stiprumas skirstomas į grupes: „nepadidėjęs“, „padidėjęs“, „stipriai padidėjęs“.

ImuPro tyrimas yra gerai žinomas vokiečių „R-Biopharm“ laboratorijos produktas, kuri turi ilgametę patirtį alergijos (I ir III tipo) ir kitose srityse ir vienas iš rinkos lyderių pasaulyje.  ImuPro tyrimą jau daugiau kaip septynerius metus atlieka viena pažangiausių medicinos laboratorijų Lietuvoje UAB Medicina practica laboratorija kartu palaikydama bendradarbiavimą su „R-Biopharm“ laboratorija.

Tyrimas atliekamas ELISA metodu. Tyrimas atliekamas RIDASCREEN Spec. IgG Foodscreen reagentais, kurie vieninteliai pasaulyje kalibruoti pagal Pasaulinės Sveikatos Organizacijos (PSO TPG 67/86 for human IgG) rekomendacijas.

ImuPro tyrimui imamas veninis kraujas. Prieš atliekant tyrimą nebūtina specialiai pasiruošti – galima valgyti, gerti, naudoti kosmetiką, vartoti medikamentus (išskyrus autoimuninę veiklą veikiantys vaistai; taip pat rekomenduojama po antibiotikų kurso tyrimą atlikti ne anksčiau nei praėjus dviem savaitėms).

ImuPro galima atlikti vaikams nuo 2 metų amžiaus.

Jaunesniems vaikams tyrimo atlikimas nėra tikslingas, nes IgG antikūnai į vaikučio organizmą patenka per placentą (nėštumo metu) ir per motinos pieną (maitinant mamos pienu). Šie antikūnai išlieka vaiko  organizme apie 2 metus. Jei kūdikis maitinamas mamos pienu iki 1 metų, tuomet vaiko organizme antikūnai išlieka iki 3 metų, todėl užtenka tyrimą atlikti tik mamai. Jei kūdikis nebuvo maitinamas mamos pienu, o gavo tik mišinukus, tuomet IgG antikūnai vaiko organizme išlieka iki 2 metų amžiaus. (alergologas-imunologas A.Popovich)

ImuPro tyrimo metu ištirti maisto produktai sudaro galimybę individualiai kiekvienam pacientui pakeisti jo mitybą, atsižvelgiant tik į jo tyrimo rezultatus, o reikalaujamas konkretaus maisto ribojimas pagerina paciento geresnę sveikatą.

Galimi IMUPRO maisto netoleravimo tyrimų pasirinkimai:

ImuPro Screen – individualus tyrimas, sudarytas iš 22 maisto produktų. Tai paprastas ir greitas būdas

sužinoti, ar Jus vargina maisto netoleravimas. Šis tyrimas yra kokybinis, todėl atsakyme nustatytų specifinių IgG antikūnų kiekių reikšmės skaičiais nepateikiamos, maisto produktų reakcijų stiprumas skirstomas į „nepadidėjęs“, „padidėjęs“. Pacientui pateikiamas atsakymo protokolas.

ImuPro Basic tyrimas ištiria 90 pačių svarbiausių maisto produktų: įprastas mėsos rūšis, daržoves, vaisius, grūdus, pieno produktus ir vištos kiaušinius. Atsakyme pateikiamos nustatytų specifinių IgG antikūnų kiekių skaitinės reikšmės, bei maisto produktų reakcijų stiprumas skirstomas į „nepadidėjęs“, „padidėjęs“, „stipriai padidėjęs“. Kartu su tiksliu tyrimo rezultatu Jūs gausite išsamią ataskaitą ir individualios mitybos rekomendacijas.

ImuPro Complete ištiria 270 produktų ir maisto priedų (tarp jų ir ImuPro Basic 90 produktų). Šis tyrimas ištiria ne tik įprastas mėsos rūšis, daržoves, vaisius, grūdus, pieną, kiaušinius, bet ir šių produktų alternatyvas bei egzotinius produktus. Papildomai ištiriama daugelis prieskonių, arbata, kava, vynas, tirštikliai, saldikliai, konservantai. Atsakyme pateikiamos nustatytų specifinių IgG antikūnų kiekių skaitinės reikšmės, bei maisto produktų reakcijų stiprumas skirstomas į „nepadidėjęs“, „padidėjęs“, „stipriai padidėjęs“.

Kartu su tyrimo rezultatu gausite individualios mitybos rekomendacijas ir individualiai Jums sudarytą orientacinį receptų sąrašą.

Maisto produktų sąrašas

 

Pastaba: IgG maisto netoleravimas neturi būti painiojimas su klasikine alergija (I tipo). Jeigu Jūs sergate klasikine alergija, Jūsų imuninė sistema gamina IgE antikūnus. Šie antikūnai sukelia ūmias reakcijas. Simptomai atsiranda per kelias sekundes ar minutes: ryškus patinimas, pasunkėjęs kvėpavimas, bėrimas, niežulys ar anafilaksinis šokas. ImuPro netiria IgE maisto alergijos.

*Daugelio lėtinių ligų atsiradimo priežastys dar nėra nustatytos. Manoma, kad IgG (III tipo) kiekis kraujyje kai kurių lėtinių susirgimų atveju užima svarbų vaidmenį, todėl maisto netoleravimo tyrimo atlikimas gali būti efektyvus ir naudingas žmogaus sveikatai. Tačiau ši sąveika nėra moksliškai įrodyta. Mokslininkai nuolatos diskutuoja šia tema. Taip pat auga mokslinių publikacijų skaičius ir daugėja neoficialių duomenų, jog remiantis pašalinimo dieta, sudaryta pagal IgG tyrimo rezultatus, paciento sveikatos būklė pagerėja.