Paieška
Darbo laikas

Vilnius

Kaunas

Klaipėda

Kretinga

Medicininė akupunktūra

Kas yra akupunktūra?

Refleksoterapija – biologiškai aktyvių taškų stimuliavimas, įprastai atliekamas gydymo tikslais ar bendrai savijautai gerinti. Kaip vienas iš refleksoterapijos metodų yra išskiriama akupunktūra – taškinis gydymas plonomis adatomis.

Medicininė akupunktūra. Akupunktūros taškai.

Nors akupunktūra yra žinoma kaip tradicinis kinų medicinos gydymo metodas, ši procedūra sparčiai populiarėja ir Vakarų šalyse. Anot kinų tradicinės medicinos, gyvybės energija – CHI – žmogaus kūne juda per specialius kanalus – meridianus. Sutrikus CHI energijos judėjimui, žmogus pradeda jausti įvairius negalavimus. Teigiama, kad būtent akupunktūra gali atstatyti CHI energijos tekėjimą ir sugrąžinti gerą savijautą.

Vakaruose praktikuojama medicininė akupunktūra taikoma remiantis paciento nusiskundimais, jo ligos istorija bei pasitelkiant dabartines anatomijos, fiziologijos ir patologijos žinias. Pagrindinis faktorius, lemiantis sėkmingus rezultatus bei esminis šios procedūros principas – tiesioginis organų ryšys su jų aktyviais taškais. Kiekvienos procedūros metu pacientui yra parenkami reikiami akupunktūros taškai, kurie veikiami stimuliuojant nervus, raumenis ir jungiamuosius audinius. Pakanka vien tik išorinio taško dirginimo, jog būtų sukeltas refleksinis organo atsakas.

Teigiama, kad akupunktūra gali pagerinti kraujo cirkuliaciją, paskatinti kolageno ir elastino gamybą, stiprinti imuninę sistemą, stimuliuoti organizmo natūralius gijimo procesus, mažinti arba visiškai panaikinti skausmą, atpalaiduoti endorfiną, dopaminą, serotoniną bei daryti įtaką hormonų gamybai.

Komplikacijų rizika, susijusi su akupunktūros procedūra, yra nedidelė, jeigu ją atlieka patyręs ir sertifikuotas akupunktūros specialistas. Procedūros metu naudojamos vienkartinės ir sterilios adatos, todėl infekcijos rizika yra minimali. Po procedūros vietos, kuriose buvo smeigiamos adatėlės, gali būti skausmingos, vos pakraujuoti ar atsirasti mėlynės, tačiau tai yra įprasta organizmo reakcija į dirginimą, nekelianti pavojaus sveikatai.

Visgi, akupunktūra tinkama ne kiekvienam. Būtinai informuokite akupunktūros specialistą, jeigu jūs:
• Turite kraujavimo sutrikimų. Kraujavimo ir mėlynių atsiradimo šansai didesni, jei jums nekreša kraujas arba vartojate kraują skystinančius vaistus.
• Esate nėščia. Kai kurie akupunktūros taškai stimuliuoja gimdos susitraukimus, o tai gali iššaukti priešlaikinį gimdymą.

Dažniausi akupunktūra gydomi sveikatos sutrikimai

• Besitęsiantis skausmas – akupunktūra gali padėti kenčiantiems nugaros ar sąnarių skausmus, dantų skausmą, migreną. Taip pat galimas trišakio nervo gydymas akupunktūra.
• Lėtinis nuovargis – akupunktūra gali padėti sumažinti lėtinio nuovargio simptomus, tokius kaip stresas, pervargimas, nerimas ar nemiga.
• Alergijos – akupunktūra gali padėti turintiems odos alergiją, egzemą, šienligę.
• Kvėpavimo ir kitos LOR sistemos ligos – akupunktūra gali padėti gydant bronchitą, sinusitą ar astmą.
• Hormonų disbalansas – akupunktūra gali padėti gydant mėnesinių ciklo sutrikimus, taip pat sumažinti menopauzės simptomus.
• Vaisingumo sutrikimai – akupunktūra gali sumažinti streso poveikį ir padidinti gimdos kraujotaką.
• Virškinimo trakto ligos – akupunktūra gali sumažinti gastrito, dirgliosios žarnos sindromo, refliukso keliamus simptomus.
• Odos problemos – akupunktūra gali sumažinti odos bėrimus ir raukšleles, pagerinti odos stangrumą ir tonusą.
• Priklausomybės – akupunktūra gali sumažinti priklausomybę alkoholiui bei rūkymui.

Akupunktūros gydytojo konsultacija

Medicinos centre „Northway“ Vilniuje teikiamos patyrusios medicininės akupunktūros gydytojos konsultacijos bei atliekamos akupunktūros procedūros įvairiems negalavimams gydyti. Konsultacijos metu akupunktūros specialistė, atsižvelgiant į paciento nusiskundimus ir sveikatos būklę, sudarys tinkamiausią gydymo kursą. Gydymo kursui reikalingų procedūrų kiekis kiekvienam atvejui individualus, priklausomai nuo paciento būklės bei negalavimų.
Medicininė akupunktūra gali būti taikoma kaip atskira procedūra arba kaip papildomas gydymas šalia esamo tradicinės medicinos gydymo.

Medicininės akupunktūros gydytojo konsultacija
Paslaugos pavadinimas Paslaugos kaina €
Norėdami matyti paslaugas ir jų kainas pasirinkite miestą
Medicininės akupunktūros gydytojo konsultacija

90 €

Medicininės akupunktūros procedūros
Paslaugos pavadinimas Paslaugos kaina €
Norėdami matyti paslaugas ir jų kainas pasirinkite miestą
Medicininės akupunktūros procedūra

60 €

Medicininės akupunktūros procedūra (20 min)

40 €

Prieš procedūrą būtina gydytojo konsultacija.
Medicininės akupunktūros gydytojai

NadjaGIRCIS SATYRO

Medicininės akupunktūros gydytoja
  • pt , lt , en , de , gestų (lietuvių)
  • Vilnius, S. Žukausko g. 19
Paieška

Įrašykite paieškos žodį

Vilniuje S. Žukausko g. 19 +370 5 264 4466 Internetu